Urgències dentals a Mataró

Especialistes en urgències dentals
Servei d'urgències dentals sense cita prèvia
La teva clínica dental integral i de confiança

Urgències dentals

A la nostra clínica no cal sol·licitar cita davant d'una emergència odontològica, pots trucar-nos o presentar-te directament a la consulta.

L'únic que et preguem és que vinguis entre les 10:00-13:00h i les 16:00-18:00h i que tinguis paciència.

Estarem encantats de resoldre els teus problemes, però com que hi ha pacients que acudeixen amb cita, igualment hauràs d'esperar-nos una estona. Ens encarregarem que el teu temps d'espera sigui el més breu possible i t'ajudarem a enfrontar el mal o la por que puguis sentir.

Què entenem per urgència dental?

El primer que penseu és en el dolor d'una dent o molla, però les urgències poden ser de diversos tipus. Aquí us enumerem les més habituals, i per les quals considerem que heu de recórrer a un especialista. És lògic pensar que, en cas de patir algun d'aquests símptomes, acudireu el més ràpidament possible a una clínica odontològica propera.

Com més aviat rebreu atenció, menors seràn les possibilitats de complicacions. Per tant, com més ràpida i millor sigui l'atenció odontològica, més possibilitats hi haurà d'arreglar el vostre problema amb èxit.

Dolor

El dolor de dents/molles, sol associar-se gairebé immediatament a la presència de càries. Tot i que és, de fet, la causa més habitual, també pot deure's a una infecció o a l'erupció de les molles del juí, entre altres. El dolor pot aparèixer de manera sobtada o augmentar progressivament en intensitat. Pot haver-hi dolor amb els canvis de temperatura, al mastegar, sensibilitat en els colls de les dents... I sovint hi ha altres tipus de dolors que ens poden confondre, però que poden estar relacionats amb la boca:

  • Dolor en obrir i tancar la boca
  • Dolor d'orelles
  • Dolor de cap en despertar-nos
  • Dolor en deglutir saliva
  • Dolor en els teixits tous.

Pèrdua d'una dent

Si el traumatisme ha estat molt fort, és possible que una de les teves dents surti per complet. A aquest cas se li denomina avulsió dental.

Comportament

Has de mantindre la calma i tindre en compte que el primer que has de fer és esbandir-la amb aigua suament. Un cop més, col·loca-la en sèrum fisiològic perquè es mantingui hidratada.

Està prohibit

No intentis tornar-la a col·locar en l'orifici de la teva geniva, ja que és possible que te l'empassis sense voler. Pressiona suament amb una gasa a la zona per calmar l'aflicció i aturar el sagnat.

Urgències dentals a Mataró

Aquest tipus d'urgències dentals no poden esperar, per la qual cosa et aconsellem acudir a la clínica el més aviat possible, portant la dent.

Traumatismes i/o fractures dentals

És molt més habitual del que pots imaginar. Un dent pot rebre un impacte per un cop o una caiguda i com a conseqüència d'això, pot succeir que el dent o la mola es fracturin. Què passa si és només un cop? És molt important valorar si el dent es mou o si ha canviat la seva posició. I més encara, si hi ha hagut sagnat a la geniva. En qualsevol d'aquests casos, és fonamental acudir a l'odontòleg el més aviat possible! Què passa si el dent s'ha fracturat? Aquest cas no només afecta a la teva estètica dental, sinó que es pot haver danyat l'estructura interna del dent.

Per això, es tracta d'una situació que requereix de la revisió immediata per part del dentista. Una fractura petita pot ser resolta generalment amb un empastament, però hi ha casos que, producte de la fractura, s'exposa el teixit pulpar (nervi) del dent el que no només provocarà dolor sinó que necessitarà d'un tractament més extens. En casos de fractures dentals extenses, on conserves el tros fracturat, pots guardar-lo, sempre hidratat, per exemple en sèrum fisiològic, per intentar col·locar-lo com a part de l'empastament.

Abscés dental o flemó

Un abscess dental és una acumulació de pus que es localitza a la zona que envolta la dent o que envaeix teixits tous, provocant inflamació, incloent la cara.
Contacta'ns

Origen

El seu origen pot ser divers, però el més freqüent és que es degui a la infecció d'una dent, geniva o erupció de la mola del juí.

Consulta un professional

No t'automediquis i segueix les instruccions del professional per poder eliminar la infecció i prevenir futures complicacions.

No t'automediquis

La seva aparició normalment és progressiva, sol estar acompanyada de dolor i en aquest cas has d'acudir a la consulta el més aviat possible.

Casos d'emergència

Estem davant d'una complicació molt comuna. Corones o ponts que es desenganxen, corones sobre implants que es mouen, fractura de retenidors o ganxos de la pròtesi i inclús fractura de les pròtesis, per exemple per una caiguda. Totes aquestes situacions han de ser valorades i tractades per un especialista, normalment les solucionem a la clínica i altres vegades, hem de demanar suport al nostre laboratori de pròtesis de confiança.

En els primers dies després de la col·locació de l'ortodòncia, és molt probable que et facin mal els dents a causa de la pressió de l'aparell. I que apareguin ferides o petites lesions. Tranquil, és un període d'adaptació normal, sol desaparèixer en pocs dies i segurament el nostre especialista ja t'ha explicat què fer en aquests casos. No obstant, hi ha certes emergències relacionades amb l'ortodòncia que requereixen immediata atenció per part del professional:

  • Si una part del teu aparellament s'ha caigut o s'ha trencat, ja sigui un bracket o qualsevol altre element de fixació, intenta recuperar-lo i portar-lo al dentista.
  • En cas que l'extrem de l'arc et provoqui irritació perquè s'ha mogut, pots col·locar una gasa en la zona fins que vagis a la consulta.
  • Però si el filferro ha penetrat en la geniva, llengua o galta, acudeix immediatament a la consulta del dentista o a l'hospital.

Hi ha situacions on ens trobem amb un cos estrany en els espais interdentals i no podem retirar-lo fàcilment. És molt molesto i, en alguns casos, molt dolorós. Sol succeir sense adonar-nos que petits trossos d'aliments, per exemple llavors, o algun fragment d'un dent o emplomall trencat, s'impacten i no ho podem treure. En aquests casos, on vegis que no és viable retirar el fragment o aliment (ni tan sols amb l'ajuda d'un element d'higiene interdental) hauràs d'acudir a la clínica per evitar una infecció.

No és molt freqüent, però pot presentar-se la situació d'obertura de boca reduïda, acompanyada per dolor. Generalment es deu a la contractura dels músculs encarregats d'obrir i tancar la boca. Pot deure's a diversos factors, entre ells, l'erupció o sortida de les molars del seny, pacients amb bruxisme, etc. Has d'acudir a realitzar una avaluació perquè puguem diagnosticar la causa. Els tractaments seran diferents d'acord a l'origen.

Contacte!
Escriviu-me al WhatsApp i feu ara mateix una reserva
La nostra clínica dental a prop teu
Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Spain
Obert de dilluns a divendres
de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 19:30
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram