Dentistes per a nens a Mataró

Els millors odontopediatres a Mataró
Dentistes per a nens professionals i amb experiència
La teva clínica dental familiar de confiança

Odontopediatria

L'odontopediatria és la branca de l'odontologia que s'especialitza en els petits de la casa, des de la primera revisió odontològica infantil. Tracta les patologies bucodentals que puguin anar apareixent en aquesta etapa.

No només es tracta d'arreglar càries, sinó d'acompanyar el nen en les diferents etapes de creixement i desenvolupament de les dents i els maxil·lars, permetent prevenir i diagnosticar a temps les alteracions per evitar problemes més grans en el futur.

Clínica dental per a nens a Mataró

Odontologia pediàtrica

L'odontologia pediàtrica és una branca molt àmplia on es treballa en la prevenció i l'ensenyament d'hàbits, odontologia conservadora i tractament de les malposicions dentàries i creixement dels ossos maxil·lars.

La nostra missió

La nostra missió com a dentista infantil és mantenir la salut de les dents temporals o de llet és molt important per al futur del nen. D'una banda, una dentadura sana evita l'aparició de dolor en infeccions als nens. I encara més interessant és que ens permet diagnosticar alteracions en el desenvolupament com poden ser respiradors bucals, deglucions atípiques, alteracions a la fonació, etc.

Prevenció

Les dents temporals són els mantenidors despai més naturals i savis de la boca, no només compleixen la funció masticatòria sinó que són els encarregats de guardar els espais per al moment del recanvi de les dents. Per això és primordial portar el nen a l'odontòleg a partir dels tres anys, complir les revisions i prevenir futures complicacions.

Càries en una dent de llet

Causes de la càries

La càries dental és la malaltia infecciosa més comuna de la cavitat oral. La seva aparició pot estar determinada per diversos factors, no només la manca de raspallat ens produeix càries, sinó el tipus de dieta, qualitat de la saliva, tipus de bacteris a la boca, els quals són determinants a l'hora de la formació de les càries. .

A les dents temporals o de llet les càries avancen molt ràpidament ja que l'esmalt d'aquestes dents és d'una estructura una mica més feble que les definitives, i per aquesta condició, la desmineralització dels teixits de la dent de llet és molt més agressiva i veloç.

Tractament oportú

Encara que són dents que cauran quan el nen creixi, és molt important que es mantinguin sans el temps que necessiten estar a la boca. Una càries en una dent temporal s'ha de tractar igual que si fos una dent definitiva.

Cal tenir en compte que a partir dels quatre anys, els maxil·lars comencen a créixer i apareixen espais entre les dents, cosa que afavoreix l'empaquetament de menjar i que les càries es produeixin amb molta facilitat. D'altra banda, la pèrdua prematura d'una dent temporal pot provocar problemes de malposicions a les dents definitives, així com problemes en el desenvolupament del llenguatge, en la deglució i l'estètica.

Prevenció

Si fos el cas que els vostres nens no presentessin càries, les revisions periòdiques cada sis mesos són altament recomanades, pel que s'ha explicat anteriorment, els canvis en els nens són tan ràpids que hem de fer un seguiment meticulós.

A la nostra clínica comptem amb un protocol de prevenció de càries que va més enllà de la prevenció bàsica. En què consisteix?
1
Diagnòstic minuciós i planificació de tractament de manera individualitzada.
2
Control dels factors determinants en laparició de càries.
3
Consells sobre el tipus de dieta.
4
Neteja, profilaxi i aplicació de fluor en cas de requerir-ho.
5
Segelladors de fissures i remineralització de càries inicials mitjançant la mínima intervenció en cas de ser pacient procliu a càries.
6
Ensenyament de la higiene oral al nen adequat a la seva edat i pautes per mantenir una bona higiene i control de dieta a casa.

Tractaments d'odontopediatria a Mataró

A la nostra clínica realitzem una àmplia gamma de tractaments d'odontologia infantil, incloent-hi: Revisió odontològica pediàtrica a partir dels 3 anys.

  • Higiene dental en nens.
  • Odontologia conservadora, empastaments i corones dentals en nens.
  • Ortodòncia infantil, ortodòncia interceptiva.
  • Tractament de les malposicions dentàries, hàbits del nen.

Els nostres infants necessiten la millor atenció, eficiència en els tractaments, temps d'espera curts i empatia amb els nostres professionals. Sempre recomanem que en la mesura de les possibilitats s'agendin visites per als nens a les primeres hores del dia, al migdia o al començament de la tarda. Un nen amb una jornada molt llarga i intensa, arriba a la consulta cansat i desmotivat. I moltes vegades aquest esgotament fa que estiguin més sensibles i temorosos a l'hora de visitar-se. El que realment busquem amb els nostres pacients és crear un vincle de confiança i col·laboració perquè no apareguin pors ni situacions traumatitzants que en dificultin el tractament.

Et truquem

Deixa'ns el teu telèfon i ens posarem en contacte amb tu

Visita'ns

Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Espanya

La primera visita

Sempre que hi hagi una higiene correcta i supervisada pels pares, i no hi hagi patologies, considerem que un bon moment per a la primera visita és als tres anys. En aquesta etapa, el nen estarà més receptiu i podrà interactuar amb els nostres professionals i fins i tot participar activament i gaudir de la visita.

El nostre equip fa un examen exhaustiu del seu estat bucal: s'examina l'estat de les dents i genives, s'observa el desenvolupament ossi dels maxil·lars, i es detecten els aspectes que ens dificulten el bon estat de salut bucal per tal de poder detectar de manera precoç qualsevol alteració i poder fer un pla de tractament i una monitorització totalment individualitzats del nen en funció de les seves necessitats.

La primera visita no té cap cost.

Ortodòncia interceptiva en nens

Ortodòncia en nens

L'ortodòncia interceptiva, també coneguda com a ortodòncia infantil, rep aquest nom perquè pretén "INTERVENIR" en el procés de creixement dels ossos dels maxil·lars superior i inferior, i avançar-se als problemes en la mossegada que el nen/a pugui desenvolupar quan hi hagi finalitzat la fase de creixement.

Freqüentment, el nen necessitarà un tractament d'ortodòncia a l'adolescència, però l'ortodòncia interceptiva pot ser molt útil per simplificar el tractament en el futur. Quan el nen arriba a l'edat adulta, els tractaments per corregir els problemes ossi-esquelètics de mossegada són més complicats. Aquests casos que no han estat tractats a la infància solen necessitar un o diversos tractaments d'ortodòncia, a més de la possible intervenció d'un cirurgià maxil·lofacial, quan el pacient ha arribat a l'edat adulta.

Tipus d'ortodòncia interceptiva

L'ortodòncia infantil té com a finalitat adaptar-se al desenvolupament i creixement dels ossos del nen, i depenent del seu problema, es farà servir un tipus d'ortodòncia o un altre. Hi ha infinitat d'aparells fixos i removibles, aparells intra i extraorals. Alguns són, disjuntors palatins, twin-blocks, lip-bumpers, etc.

Preguntes sobre la clínica

Una bona edat per portar el nen al dentista és als tres anys, tenen la dentició temporal completa, podem veure algunes malposicions, el diagnòstic de càries, etc.

Les dents de llet solen sortir entre els cinc i els set mesos de vida del nadó. Tot i així, hi ha nens que ho fan més tard o abans. No hi ha un patró exacte per a l'erupció de les dents, igual que en les dents definitives. Cada nen té un ritme propi.

Com hem esmentat anteriorment, podem parlar d'edats estimades, entre els cinc i els set anys sol començar el procés de recanvi de les dents. Els primers a caure solen ser els incisius inferiors centrals, perquè sigui més fàcil, les dents de baix del centre. Però tenir en compte, cada nen té el seu propi ritme.

S'ha de començar amb el raspallat des del moment que aparegui la primera dent. No només és important per prevenir l'aparició de càries, sinó per crear l'hàbit.

Si al seu nen li fan mal les dents, l'ha de portar a l'odontopediatre. En els casos de mals de dents en nens, les raons poden ser diverses: problemes a les genives, conseqüència d'un traumatisme o cop, dolor per impactació d'aliments, etc.

Quan comencen a sortir les dents, al voltant dels sis mesos de vida, hem d'intentar netejar amb raspalls suaus, especials per a nadons, amb la intenció de crear l'hàbit i que el nen s'habituï des de ben petit a raspallar les dents.

Per norma general, no és comú que les dents de llet o temporals, surtin tortes. Si es pot apreciar a partir dels 4 anys que hi pugui haver apinyament a les dents de endavant. Això pot ser conseqüència de manca d'espai, cas en què és convenient consultar amb l'odontopediatre.

Per començar, la primera visita a la nostra clínica per a nens és sense cost. Hi realitzarem una exploració exhaustiva de les dents, teixits tous i maxil·lars, i si cal, una radiografia. A partir d'allà, el preu del tractament dependrà del que haguem de fer.

Per tenir una idea, podem dir que una extracció de dents de llet ronda els 30€, un empastament simple els 50€, i després tenim tractaments més complexos com pulpotomia (treure el nervi), mantenidors d'espai o ortodòncia infantil, que varia de acord al cas.

Per això us oferim una primera visita sense càrrec, on podrem analitzar les necessitats de tractament del nen i donar un pressupost clar i ben fonamentat. Sempre diem que és molt difícil donar preus sense visitar primer el nostre pacient. Per això, recomanem demanar cita i fer la consulta. A la clínica podem diagnosticar molt millor l´estat de salut bucal dels nostres nens.

Contacte!
Escriviu-me al WhatsApp i feu ara mateix una reserva
La nostra clínica dental a prop teu
Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Spain
Obert de dilluns a divendres
de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 19:30
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram