Higiene i neteja dental a Mataró

La millor neteja dental de Mataró.
Experts en neteja dental.

Higiene i neteja dental

La higiene dental completa consisteix en l'extracció de la placa bacteriana i la tosca que es troben a la boca del pacient.

Per a una higiene bucal completa, la nostra higienista dental farà servir l'ultrasò, els raspalls de profilaxi amb pastes polidores, l'esprai de clorhexidina i el fluor tòpic.

Tractament de neteja dental a Mataró

Recomanacions

Sempre després d'una higiene oral, la nostra higienista explicarà al pacient la tècnica de raspallat més adequada per al vostre cas. En 30-40 minuts el pacient pot tornar a lluir i gaudir d'una boca neta i més saludable.

Anestèsia

En certs casos en què s'ha acumulat molta tosca i placa bacteriana, cal l'anestèsia per evitar molèsties en el pacient. També es pot fer servir en casos d'especial sensibilitat dental.

Importància

Els dentistes aconsellem cuidar bé la higiene de la boca, perquè els bacteris que es dipositen a les dents, genives o llengua poden traduir-se en infeccions serioses. No només es tracta de cuidar la teva salut dental, sinó la integral, ja que els problemes de salut dental es poden traslladar a altres zones del cos si no es tracten a temps.

Beneficis de la higiene bucal

Avantatges

En odontologia, la neteja dental ajuda a mantenir la teva boca neta i sana, per evitar problemes de salut, malalties o altres problemes derivats de la manca d'higiene. A més, si fas aquest tipus d'higiene dental d'una manera regular com t'hem recomanat, aconseguiràs mantenir un somriure bonic i agradable pels altres. Una neteja bucal professional genera molts beneficis per al pacient Ajuda a la detecció de càries incipients o problemes de les genives.

Diagnòstics

També ens permet diagnosticar altres patologies de la boca, com ara halitosi, sequedat bucal, bruxisme, malaltia periodontal, etc.

El benefici més gran és tornar-li la salut a la geniva, passades les 48hs de la higiene que és quan la geniva ja es notés desinflamada, podràs comprovar canvi de color i mida. Es tornarà més rosada i adherida a les dents.

Tria'ns com el teu higienista dental a Mataró

La nostra clínica dental a Mataró compta amb un excel·lent equip de professionals, higienistes, periodoncistes i odontòlegs generals capacitats per realitzar la teva higiene dental i resoldre els teus dubtes.

El més important és acompanyar-te en el tractament, donar-te la confiança que necessitis i explicar-te detalladament en què consisteix el tractament i que pots fer tu per ajudar-nos a mantenir la teva boca sana.

Contacta'ns

Quins pacients indiquen la higiene dental?

A tots, cada 6 mesos

En tots els pacients en general amb una regularitat de 6 mesos a 1 any depenent de la necessitat

Pacients amb brackets

En pacients portadors de brackets....... si!!!!!, la neteja amb brackets d'ortodòncia és possible i indispensable

Compromesos

En pacients amb compromís de l'estat general, ja que la tosca i els bacteris a la boca són perjudicials per a la salut

Higiene dental infantil

Higiene dental infantil: hi ha nens que formen tosca molt fàcilment, en aquests casos està indicada

Procediment de neteja de dents

Pas 1
Pas 2
Pas 3
Pas 4
Pas 5
Pas 6

Detecció de placa i tosca

Mitjançant un instrumental com la sonda, explorador, mirall, aire... i/o agents químics com el revelador de placa.

Amb el revelador el pacient pot comprovar on es troba el càlcul/placa, en tenyir-se d'un color cridaner, podent assimilar millor el maneig de les tècniques d'higiene oral correctes (raspallat, seda dental, interdentals...) i sortint de la consulta amb una alta motivació.

Eliminació de càlcul

S'empra un ultrasò (aparell elèctric que produeix ones sonores d'alta freqüència) que fractura i desprèn els dipòsits de càlcul sense fer malbé la dent.

Sempre va acompanyat d'un raig d'aigua per refrigerar la punta d'ultrasons, que està en contacte directe amb la dent, ja que produeix una gran quantitat de calor, a més d'arrossegar aquests dipòsits despresos. Aquesta aigua també produeix l'anomenat efecte de cavitació que destrueix els bacteris, imprescindible per completar el tractament.

Una solució d'aigua amb bicarbonat

Aquest pas serveix per millorar l'aspecte de les dents, eliminant les taques d'alguns aliments, refrescos, te i especialment taques causades pel tabac.

Poliment: Consisteix en l'eliminació de les taques superficials, deixant una superfície llisa per evitar l'acumulació de biofilm. S'utilitzen pastes de profilaxi de diferents graus d'abrasió i raspalls, copes i/o tires de polir.

Spray de clorhexidina EMS: Amb aquest sistema acabem d'eliminar el biofilm supra i subgingival.

Fluor tòpic

Després d´haver netejat perfectament tota la boca, ens hem d´assegurar que no torni a passar.
Com fer-ho? Passant una capa de fluor a les dents, que dificultarà que els bacteris tornin a la dentadura del pacient.

A part, aquest producte farà que temporalment el pacient tingui un somriure més blanc i bonic. Però com ja hem comentat, aquest no és el propòsit de la neteja dental, només un efecte secundari.

Apliquem 2 minuts de fluor sobre les dents per reduir la sensibilitat dentinària i fluoritzar la dent evitant risc de càries.

Tècniques d'higiene

Per al nostre equip a la clínica dental Sorensen, un dels punts claus per al tractament de la neteja dental és explicar com netejar-se correctament les dents i mantenir una bona salut bucodental.

Revisions periòdiques

En pacients amb una salut oral òptima aniran amb una freqüència entre 6 mesos i 1 any.

I aclarim el dubte dels nostres pacients....la neteja dental fa mal? La resposta és no. Encara que pogués semblar que sí, aquest procediment és indolor sempre que es faci correctament i per un especialista. La durada d'aquesta, depèn molt que tant tosca o placa tinguis acumulada, però regularment dura de 30 a 60 minuts.

Com cuidar la boca després d'una neteja?

Consideracions a tenir en compte després d'una profilaxi dental

Genives sensibles

Després d'una neteja dental profunda, la geniva pot estar més vermella, lleugerament sagnant en alguns punts de la boca en les primeres 24 hores. Això és un procés absolutament natural per la manipulació dels teixits de la geniva durant la higiene bucal.

Dentifricis per a la sensibilitat

És molt freqüent que la zona bucal presenti sensibilitat després d'una neteja dental, per la qual cosa recomanem fer servir dentifricis o col·lutoris especialment pensats per a la sensibilitat si fos necessari

Evita begudes molt fredes o calentes

Evita begudes molt calentes o molt fredes que puguin causar molèsties o dolors a la boca, ja que es trobarà especialment sensible. La durada de la sensibilitat és variable, però fins a una setmana de sensibilitat és normal!

Evitar begudes que provoquen taques

No prenguis begudes que puguin provocar taques profundes al teu esmalt per les seves propietats, com el te, el cafè o la Coca-Cola, en les primeres 24 hores.

Utilitza un raspall suau i fil dental

Per fer la teva rutina d'higiene bucodental utilitza un raspall suau, fil dental amb cera i un raspall interdental d'una mida adequada per assolir tots els racons de la teva boca.
Contacte!
Escriviu-me al WhatsApp i feu ara mateix una reserva
La nostra clínica dental a prop teu
Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Spain
Obert de dilluns a divendres
de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 19:30
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram