Endodòncia a Mataró

Endodòncia (tractament de conducte) a Mataró.
La teva clínica de confiança a la ciutat

Definició de endodònci

L'endodòncia, tractament de conductes o com la majoria de gent coneix, “matar el nervi”, és el tractament dels teixits tous de la dent (pulpa dental) i l'eliminació d'aquest teixit, infectat o no, de les dents i molars (queixals).

Un cop net i desinfectat la dent s'emplena amb materials especials. L'objectiu de l'endodòncia és mantenir la dent en boca, desensibilitzant-lo, però permetent que continuï essent complint la seva funció a la boca amb un empastament o un altre tipus de reconstrucció.

Endodòncia o "tractament de conducte"

Per què cal l'endodòncia?

En els casos on el nervi de la dent es troba afectat, ja sigui per càries, traumatismes o sensibilitat dental, ens trobem en un atzucac. El nervi dental no té capacitat de recuperar-se, i la inflamació i el dolor comencen a aparèixer. Hi ha un primer moment on només hi ha dolor o malestar amb certes substàncies com el dolç i el fred que probablement puguem solucionar. Quan aquest dolor avança , l'únic que farà és anar a més. La inflamació al nervi comença a estendre's.

Matar el nervi

Per això i per evitar infeccions es procedeix a treure el teixit del nervi de la dent, el que la gent anomena "matar el nervi".

Això no és més que un mite ja que el veritable tractament consisteix a netejar la cavitat de la dent on es troba el nervi i la polpa de la dent i posteriorment emplenar la cavitat amb materials que no permetin l'entrada de bacteris a la zona que envolta la dent , l'os.

Et truquem

Deixa'ns el teu telèfon i ens posarem en contacte amb tu

Visita'ns

Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Espanya

Diferents tipus de dolor

Dolor als canvis de temperatura

Solen ser els més freqüents. Dolor al fred ia la calor, dolor amb tots dos estímuls simultàniament i dolors ja molt intensos que només calmen amb fred.

Dolor a la masticació

Quan la inflamació del teixit del nervi ha avançat massa, el nervi pateix un procés de mort natural, deixa de fer mal amb els canvis de temperatura i el dolor comença a manifestar-se en mastegar, tocar la dent, o simplement en contactar les dents en tancar la boca. En aquest cas parlem d'una necrosi del nervi i també el tractament d'elecció és l'endodòncia.

Dolor i inflamació de la cara

Ja ens trobem aquí en un procés d'infecció aguda. Sol aparèixer dolor intens, sensació de batecs a l'àrea inflamada, pell calenta a la zona. Podeu acompanyar el quadre amb febre i fins i tot dificultat d'obrir la boca per contractura dels músculs veïns. Una altra indicació per a l'endodòncia, aquest cop segurament acompanyat per algun tractament antibiòtic.

Preguntes sobre la clínica

Quan el pacient pateix un cop en una dent pot passar que no es trenqui però que comencin a aparèixer símptomes de dolor, sobretot en tocar-lo, o que la dent presenti mobilitat. En el moment del cop es produeix una lesió al teixit polpar (nervi) i es desencadenen els símptomes igual que en les situacions anteriors. És importantíssim que en patir un cop dentari, es faci una consulta al dentista per descartar qualsevol mena de complicació.

Generades per cops, traumatismes, mossegar un objecte molt dur....... en aquests casos pot quedar el teixit del nervi al descobert (a la vista) i l'única opció de tractament serà l'endodòncia

L'endodòncia és un procediment senzill, que es realitza amb anestèsia local a la consulta . S'elimina el teixit amb càries i es procedix a la neteja i desinfecció dels conductes radiculars de la dent. Generalment es fa en una sessió a excepció de casos d'infeccions més severes on poden ser necessàries més visites.

El tractament d'endodòncia ha de ser complementat amb la restauració definitiva de la dent indicada pel professional. La mateixa pot ser un empastament, incrustació, corona, etc. depenent del cas.

Com tot tractament dental invasiu, en realitzar l'endodòncia, generem una àrea d'inflamació al voltant de l'arrel de la dent. El procés d'inflamació interna i dolor pot durar entre un dia i un parell de setmanes, segons el procediment. El dolor es manifesta sobretot en tocar la dent o mastegar. Hi ha pacients que no pateixen cap dolor i altres que pateixen molèsties uns quants dies. Aquestes respostes són normals, esperables i tractables amb medicació antiinflamatòria, si el pacient així ho requereix.

Contacte!
Escriviu-me al WhatsApp i feu ara mateix una reserva
La nostra clínica dental a prop teu
Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Spain
Obert de dilluns a divendres
de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 19:30
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram