Tractaments per al bruxisme a Mataró

A la nostra clínica, el bruxisme es curable!
Tractem el bruxisme diürn i nocturn
Tractem el bruxisme infantil i en adults
CONTACTA'NS
Resolem els teus problemes d'ATM i bruxisme
Foto d'una dentista veient un cas de bruxisme a Mataró

Què és el bruxisme?

El bruxisme és una alteració persistent de la funció mandibular que es coneix comúment perquè el pacient acostuma a grinyolar o apretar les dents.

El bruxisme el realitzem tant durant el dia com per la nit, és a dir, existeix el bruxisme diürn i el nocturn, encara que el més freqüent és el relacionat amb el son (i, casualment, també és el més difícil de controlar).
+ INFO

Causes i Símptomes del Bruxisme Dental

L'estrès es considera com el principal desencadenant.
Els especialistes assenyalen que cada cas és diferent i, per tant, les causes poden diferir en cada situació.
Els principals símptomes del bruxisme dental són:
Desgast en les superfícies dentals
Dolor d'orella
Dolor de cap, sobretot al matí al despertar
Tensió en els músculs de la cara, els que ajuden a tancar la boca, anomenats masseter i temporal, els quals es tornen dolorosos a la palpació
Sensibilitat muscular, sensibilitat dental, a nivell dels colls
Dolor en obrir i tancar la boca
Dolor i/o inflamació de la mandíbula
Aparició de xisclats o sorolls en els moviments d'obrir i tancar la boca

Et truquem

Deixa'ns el teu telèfon i ens posarem en contacte amb tu

Visita'ns

Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Espanya

Diagnòstic

En molts casos, el pacient acudeix a consultar per símptomes molt inespecífics i després de descartar altres problemes amb el metge de capçalera.

És molt comú que el pacient arribi a la consulta sospitant d'un problema dental, pel dolor que pateix, i durant l'exploració clínica, el professional descobreix els símptomes característics del bruxisme.

En altres ocasions, el pacient acudeix a la consulta perquè algú del seu entorn nota que apreta les dents mentre dorm o fa soroll amb les dents. Per confirmar-ho, l'especialista realitzarà una entrevista clínica, una exploració i un estudi radiogràfic.
Foto d'un dentista fent un diagnòstic de bruxisme a Mataró

Tractaments per al bruxisme

Les teràpies que s'apliquen per tractar el bruxisme estan orientades a la reducció del dolor, la prevenció del desgast de les peces dentals i els danys permanents en la mandíbula.

La gran majoria dels pacients que pateixen bruxisme, troben la solució al seu problema portant una FÈRULA DE DESCÀRREGA que consisteix en una placa confeccionada pel laboratori, similar a un protector bucal, la qual permet crear un espai entre les mandíbules, evitant els desgastaments dentals i la sobrecàrrega en l'articulació.
Altres casos més complexos requereixen tractaments integrals o multidisciplinaris, com la fisioteràpia, medicació antiinflamatòria i, fins i tot, teràpies amb infiltració de toxina botulínica (BOTOX) en la zona articular.

En cas de grans pèrdues de teixit dental (dents petites i desgastades), la indicació és la rehabilitació integral abans de confeccionar la FERULA, ja que hem de recuperar l'altura i funcionalitat del sistema masticatori.

Diagnòstics i tractaments

Bruxisme nocturn

Sense cap mena de dubte, el bruxisme nocturn és el més freqüent. Consisteix en apretar les dents per les nits o renyinar les dents mentre dormim. Es realitza de manera inconscient, i ho podem notar pels símptomes al matí o perquè algú ens ho refereix.

Bruxisme diürn

El bruxisme diürn està associat a les activitats que fem durant el dia i es caracteritza per apretar més les dents. S'associa a activitats de gran concentració, com conductors, artesans, persones que passen molt temps davant de l'ordinador i esportistes.
Foto d'una fèrula de descàrrega contra el bruxisme

Bruxisme en adults

Tots els adults en algun moment de les nostres vides serem bruxistes, apretar o relliscar les dents durant el dia o la nit és una reacció muscular normal que respon a algun factor extern.

Bruxisme en nens

El bruxisme en nens o bruxisme infantil existeix a partir dels tres o quatre anys, quan el nen ha completat la dentició temporal. Pot deure's a diferents factors, sempre caldrà consultar l'odontòleg per veure el tractament.

Fèrules de descàrrega

Per al bruxisme
  • Foto de fèrules de descàrrega i caixa.
    És important entendre que apretar les dents mentre es dorm no és una malaltia, sinó un trastorn molt comú i és habitual en persones que es troben sotmeses a molt estrès o que realitzen activitats de molta concentració, com ara conduir, estar moltes hores davant de l'ordinador, grans esportistes, etc.
  • Fotos de fèrules de descàrrega a Mataró
    Les persones que pateixen bruxisme apreten amb força les dents superiors amb les inferiors i poden o no moure-les, provocant així fricció entre les superfícies dentals i afectant principalment l'articulació temporo-mandibular (ATM). El seu principal desencadenant es situa en el pla psicològic i es tracta d'una conducta inconscient.

Preguntes sobre la clínica

¿ATM i Bruxisme són el mateix?

No, no són el mateix. Mentre que l'ATM és l'articulació de la mandíbula, el bruxisme és el trastorn d'apretar o esmicolar les dents, que ha de ser avaluat per un especialista.

¿Com saber si tinc bruxisme?

Molta gent té bruxisme i no ho sap. Entre els símptomes més freqüents es troben el dolor de cap (principalment pel matí), dolor d'orelles, sensibilitat dental i dolors en obrir i tancar la boca.

Per aquest motiu, si pateixes algun símptoma dels que hem mencionat o algun conegut et diu que fas sorolls amb els dents durant la nit, el que has de fer és acudir a la nostra clínica perquè puguem valorar-ho.

¿Hi ha algun tractament natural per al bruxisme?

El tractament sempre ha de ser supervisat per l'especialista. Hi ha hàbits que es poden seguir, com fer activitat física de forma regular o reduir els nivells d'estrès, però no hi ha remeis naturals.

¿Es curable el bruxisme?

Si pateixes aquest trastorn, segurament et preguntes si té cura.

És important entendre que el bruxisme no és una malaltia, i que té períodes on és més intens i altres en què no es manifesta, per tant, ha de ser tractat perquè no doni símptomes.

¿Quin especialista tracta el bruxisme?

El bruxisme pot ser tractat per un odontòleg general, que està capacitació per a la diagnosi i tractament del mateix, encara que també per especialistes en cirurgia oral i maxil·lofacial.

Què és el bruxisme greu?

En termes generals, parlem de bruxisme greu quan esacompanya de dolor o incapacitat funcional, com per exemple la dificultat en obrir i tancar la boca o en mastegar.

¿Existeix relació entre l'estrès i el bruxisme?

Sí, hi ha relació. Cal entendre que es tracta d'un trastorn relacionat directament amb l'estrès i la descàrrega de tensions musculars que es produeixen en apretar o grinyolar les dents.
Contacte!
Escriviu-me al WhatsApp i feu ara mateix una reserva
La nostra clínica dental a prop teu
Lepant 28, 08301, Mataró, Barcelona, Spain
Obert de dilluns a divendres
de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 19:30
Primera visita
Pàgina d'inici
crosschevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram